Hirdetés

A hosszú füstön készült ételek kultúrája lassacskán gyökeret ver mifelénk is. Ellentétben a roston sütéssel, a valódi BBQ elkészítése hosszabb időt és nagyobb szakértelmet igényel. Ezzel együtt szaporodnak a meleg füstön, lassan készült húsokra alapozó helyek szerte a Kárpát-medencében. Legutóbb Debrecenben a mediterrán élményfürdő mellett nyílt vendéglátósoron ütköztem ilyen jellegű egységbe. A terasz dekorációjában egy „mozdonygrill” is helyet kapott, a beltérben falra festett sertés- és marhasziluett az amerikai bontásstruktúrával és angol megnevezésekkel, az asztalon só-, bors- és csiliőrlő. A húsok mellett kínálnak többek között Tex-mex babgulyást, padlizsánkrémet, de lapcsánkát is. Jómagam kétszemélyes tálat rendeltem, tudván, hogy a nagyját becsomagoltatom. Szépen összerakott kompozíciót kaptam, rajta remek marhaszegy, ízletes sertésoldalas, élvezetes tépett marha- és sertéshús. A pulykából kihozták, amit lehet, de a pulykamell nem a legfelelőbb alapanyag e célra, nélküle a tál meggyőzőbb lett volna. Adtak mellé karakter nélküli, alighanem konzervből származó paradicsomos babot, savanyított jalapeñót és uborkát, átlag feletti mirelit hasábburgonyát, jobbacska házi BBQ-szószt, készterméknek tűnő cheddarmártást és jól sikerült coleslaw-salátát. A Hajdúböszörményben működő mikrofőzde söreit tartják csapon, a kiszolgálás kifogástalan, kedves, udvarias, motivált. Összességében kifejezetten jó élmény volt itt lenni, jó szívvel ajánlom a helyet másoknak is.

Korábban írtuk