Hirdetés

Furcsa nevet választottak a Hisztéria cukrászda tulajdonosai, hiszen maga a szó nem sok pozitív asszociációt kelt. Ugyanakkor a kevéssé vonzó név sem gátolta meg őket a sikerben, sőt, a vállalkozás létrejötte óta dinamikusan fejlődik. A cukrászdahálózatot egy többgenerációs vendéglátóscsalád alapította, 1999-ben nyitották meg az első Hisztéria egységet a Westendben. Ezt követte 2008-ban a tápiószecsői, 2014-ben a gyömrői, majd 2016-ban az Andrássy úti boltjuk. Vezető cukrászuk Füredi Krisztián, szakmai sikereik közül hadd említsem meg a 2020-as, Curiositas névre keresztelt országtortát, a Beszterce rózsáját, ami 2021-ben lett Magyarország Cukormentes Tortája, valamint a 2021-es Természetvédelmi Világkiállítás I. helyezett tortáját, a Nimródot. A tápiószecsői egységet leszámítva mindegyik üzletükben megfordultam már, legfrissebb élményem a nemrégiben meglátogatott gyömrőihez kötődik, ahol az imént említett Nimródot, valamint az idei országtortaversenyen második helyezést elérő Betyáros málnát kóstoltam meg. Mindkettő remek élményt nyújtott ízben, állagban egy­aránt, akárcsak a pogácsájuk. A kiszolgálás kedves, a beltér és a terasz igényes. Kiemelkedő cukrászda a gyömrői Hisztéria, hasonlóan fővárosi testvéregységeihez.

Korábban írtuk