Sz. Iván minden erejével igyekszik megfelelni annak az indián közmondásnak, mely szerint „úgy élj, mintha minden napod az utolsó lenne”. A film azt az őrült rohanást és élettempót mutatja be Iván egy napján keresztül, amelyet a mai médiasztárok élnek. Ebből éppen az élet legfontosabb dolgai maradnak ki: a boldog családi élet és a nagymama rétesei.

A július 8. és augusztus 11. között készített film legfontosabb forgatási helyszíne a Millenáris park volt, itt tartották ugyanis hősünk részvételével a történet gerincét alkotó „jótékonysági” koncertet. Meskó Zsolt talán szándékosan is rájátszik a szertelen életmód bemutatására, hiszen annak ellenére, hogy egy napról van szó, csak kapkodjuk a fejünket, alig tudjuk követni az eseményeket. A kényelmes fotelben ülve úgy érezzük, mintha a rendező egy egész hét eseményeit sűrítette volna bele a szűkre szabott időkeretbe: Iván hol a Millenárison tűnik fel, hol az otthonában próbál meg néhány órát pihenni, majd pedig másodpercek múlva egy stúdióban látjuk viszont, ahol csak többszöri próbálkozásra tudja elmondani az éppen kijelölt „esti verset”.

Kamarás Iván színészi alakításával jól érzékelteti azt a folyamatot, amely alatt egy, a nap minden percét munkával kihasználó „sztár” eljut addig a felismerésig, hogy vannak dolgok, amelyek sokkal többet érnek, mint a gyorsan múló népszerűség.

Fullajtár Andrea menedzserfigurája talán egy kissé túlságosan mesterkélt, ám mindenképpen jól példázza az üzleti életben uralkodó farkastörvényeket: a mai sztárok tulajdonképpen nem a tehetségük révén válnak ismertté. Ha nem teljesítik az imázsukat megalkotó menedzser kérését és elvárásait, akkor a média és a közönség egyik napról a másikra elfelejti őket. A főszereplők mellett a kiöregedő, de méltóságát máig őrző színész szerepében feltűnő Darvas Iván alakítását érdemes kiemelni. Ô példázza azt a hőskori színészt, aki a hakni és a producer kedvéért sem hajlandó lemondani erkölcsi tartásáról és elveiről. S bár készítettek már ennél jobb magyar filmet is, a színészi alakítások és a néhol felsejlő humor kedvéért egyszer mégis érdemes megnézni.