A programsorozat szervezői számos kiállítással, koncerttel, színházi előadással és irodalmi eseménnyel is várják az érdeklődőket. Így június 5-én Erkel Ferencet a Zeneakadémia igazgatójaként bemutató kiállítás nyílik a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban.

Gyula, a zeneszerző szülővárosa a fiatalságot is igyekszik bevonni az emlékezésbe, így május végén műveltségi vetélkedőt szerveznek Kárpát-medencei középiskolások számára.

A Balassi Bálint Intézet pedig pályázatot írt ki további programok megvalósulására, amelyekre a hónap végéig szabta meg a leadási határidőt.

A megnyitó kapcsán bemutatták a Bánk bán kritikai kiadását, amely hetven év után először tárja nyilvánosság elé az eredeti művet, hiszen 1940-ben a Nádasdy-féle átdolgozás révén gyakorlatilag új darab született: kihagyták belőle például az első és második felvonás fináléját.

Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója – akinek rendezésében először hangzott el az ős-Bánk bán – a megnyitó kapcsán elmondta, küldetésnek tekinti az eredeti verziók bemutatását, így legközelebb a Hunyadi László eredetijét mutatja be augusztus 3-án Gyulán.