Hirdetés

Bott Frigyes neve éppúgy összefonódott a belső-magyarországi borrajongó közönség tudatában a felvidéki borászattal, mint Balla Gézáé az erdélyivel vagy Maurer Oszkáré a délvidékivel. Jóllehet minden elszakított nemzetrész boréletében vannak trónkövetelők, az ő nevük bevésődésjelleggel rögzült. A jeles borász nemcsak kiváló biodinamikus borokat tesz az asztalra, hanem saját, prémium minőségű tökmagolajat és lekvárokat is készít. Időközben a portfólió – ifjabb Bott Frigyesnek hála – kiegészült csúcsminőségű pékáruval is. A Bott család nyolc évvel ezelőtt nyitotta meg Komárom legszebb terének sarkában a Bottékát, amely nemcsak borbár, hanem kávézó is egyben, ahol a családi pékség péksüteményeiből is válogathatunk. Nem meglepő, hogy kommersz, nagyipari termékeket nem tartanak, az üdítők is a felső minőségi szegmenst képviselik. A minap Révkomáromban járva betértem hozzájuk, megízleltem néhány remek furmintot kiváló, tökmagolajba mártott, saját sütésű kovászos kenyérfalatok kíséretében. Ékszerdobozszerű, szeretni való hely a Bottéka, a világon bárhol megállná a helyét az élvonalban. Egy ilyen egységet hosszú távon működtetni egy 34 ezer lelkes kisvárosban igazi missziós tevékenység, amihez csak további sikert kívánhatunk!

Korábban írtuk