Fotó: Sziget Fesztivál

Idén is izgalmas kettősség jellemzi a Sziget fellépőit: egyrészt érkeznek majd a nagy világsztárokat, a befutott és jól csengő nevek, ugyanakkor olyan, itthon még sosem látott, feltörekvő tehetségeket is megnézhetünk, akik egy ideje lázban tartják a világ zenerajongóit.

A Nagyszínpadon hat nap alatt hét headliner teszi majd tiszteletét. Ők a Florence + the Machine az Imagine Dragons, David Guetta, a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, majd a Sziget zárónapján érkezik korunk egyik legnagyobb sztárja, az Oscar-, Golden Globe-, és sokszoros Grammy-díjas Billie Eilish, aki most lép fel először Magyarországon. De a legnagyobb húzónevek mellett a Nagyszínpad színes programját gazdagítja majd Sam Fender, a Foalst, Yungblud, Easy Life, Niall Horan, Mimi Webb, Arlo Parks, Caroline Polachek, Lazza, a girl In red és Yung Lean is.

Fotó: Sziget Fesztivál

Idén a Nagyszínpadon néhány hazai fellépő – Halott Pénz, a Carson Coma és Dzsudló – produkciójára is bulizhatunk, akik máshol nem látható produkciókkal készülnek a fesztiválra. De közel félszáz hazai zenei formáció szórakoztatja majd a világ minden tájáról érkező közönséget a fesztivál különböző nagyobb helyszínein, így például az Arénában, a Colosseumban és a Freedome-ban.

Fotó: Sziget Fesztivál