Füstölt szalonnát (10 dkg) vékonyra vágunk. Egy tűzálló tálat kibélelünk vele, majd ráfektetünk két megsózott, félbevágott jércét. Nagy fej karikára vágott vöröshagymával befedjük. Sóval és borssal szórjuk. Aláöntünk 1 dl száraz fehér bort. Két evőkanál zsemlemorzsát a hagymára szórunk, lelocsoljuk 1 dl tejföllel, rámorzsolunk 5 dkg vajat és a tálat szorosan lefedjük. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon 50 percig sütjük, majd a tetejét levéve pirosra pirítjuk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!