Öt fej vöröshagymát 3 fej fokhagymával felaprózunk és 5 dkg zsíron megpirítunk. Megszórjuk 1 kávéskanál köménymaggal. 80 dkg füstölt lapockát felkockázunk, rátesszük a hagymára, pirospaprikával hintjük, és felengedjük vízzel. Félpuhára főzzük a húst. Hozzáadunk feldarabolt zöldségeket és lencsét (2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 zellergumó, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika és 30 dkg lencse). Megfőzzük, közben sózzuk. Csipkedett tésztát rakunk bele a végén, amelyet lisztből és 1 tojásból készítünk. Jó étel a kókai lencsegulyás! Aki nem hiszi, látogasson el Kókára 2009. április 30-án, és kóstolja meg a „Falunapi főzőverseny” aranyérmes lencsegulyását!

www.kokamuvhaz.cjb.hu

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!