Tyehana kása

Burgonyát (1 kg) sós vízben puhára főzünk. Annyi vizet teszünk rá, hogy éppen csak ellepje. Ha megfőtt, a vizet leöntjük róla, s egy másik edénybe félretesszük. A burgonyát összetörjük és kb. a fele burgonyalét visszaöntjük az összetört burgonyára. Liszttel (20 dkg) jól összekeverjük, sózzuk. Visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg nagyon pufog. Ezután félretesszük. Hagymát (1 kg) zsírban vagy olajban szép pirosra pirítunk – lehet beletenni egy kis tepertőt vagy házi kolbászt is. Majd tepsibe szaggatjuk felváltva: kása, hagyma, kása… – utána sütőben szép pirosra megsütjük. Tehetünk a hagyma helyett túrót, tejfölt is a kásához.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!