6-8 főre: A pacalt (1 kg) megtisztítjuk, ecetes vízzel leforrázzuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük és felcsíkozzuk. Csülköt (30 dkg, csont nélkül) és egy megtisztított sertéskörmöt puhára főzünk annyi vízben, amennyi ellepi. Közben sóval, fokhagymával fűszerezzük, majd kiemeljük, s ha a csülök lehűlt, kicsontozzuk és csíkokra vágjuk. A főzőlevet félretesszük. Közben 10 dkg felaprózott szalonnát zsíron kiolvasztunk, megszórjuk 10 dkg liszttel, majd némi csülöklével felengedjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával (3 gerezd), 1 citrom reszelt héjával és levével, vágott petrezselyemmel ízesítjük. Habverővel simára keverjük. A rántásba beletesszük a felcsíkozott pacalt, a csülköt és a körmöt. Ha kell, még a csülök levével felöntjük, és az egészet még legalább fél óráig főzzük. Szükség esetén citromlével ízesítjük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett. A főtt burgonya nagyon megy hozzá!