Négy főre: A hagyományos módon rizst főzünk, belé borsót és jó arányérzékkel hántolt tökmagot főzünk. Közben 80-90 dkg sertésmájat megmosunk, 7-8 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágunk, majd tejben legalább egy órát áztatjuk. Utána lisztben, felvert tojásban, majd hántolt napraforgó maggal kevert zsemlemorzsában forgatjuk, sózzuk, s ekképpen bundázzuk. Ha a bunda megvan, forró olajban kisütjük és a napraforgós rizibizivel tálaljuk. Tejfölös-fokhagymás uborkasalátával és igazi málnából készült szörppel lakmározzuk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!