Hozzávalók 6 személyre: Egy csomag csuszatészta, fél liter tej, 5 evőkanál olaj, 5 darab szép alma, fél kávéskanál bors, 1 kávéskanál só, 4 evőkanál cukor, méz, durvára tört dió. Három liter vizet felforralunk a tejjel, a borssal, a cukorral, az olajjal és a sóval, majd beletesszük a csuszatésztát, és amikor puhára főtt, leszűrjük. A meghámozott, laskára vágott almákat összekeverjük a tésztával, tányérra tesszük és megszórjuk gorombára tört dióval, majd mézet csorgatunk rá. Jó étvágyat!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!