Így készül nyolc főre: Egy fazék vizet a tűzre teszünk, és hozzáöntünk fél liter tejet. Megízesítjük egy kávéskanál őrölt borssal, három evőkanál cukorral, egy teáskanál sóval. Teszünk bele néhány evőkanál étolajat is, hogy ne tapadjon majd össze a tészta. Amikor már lobogva forr a víz, beleteszünk félkiló csuszatésztát. Ha megfőtt, leszűrjük és hozzákeverünk négy darab meghámozott és durvára reszelt almát. Az almás tésztát tányérra adagoljuk, majd meghintjük gorombára vágott dióval, és mézet csurgatunk rá. Valóban nyalánkságos ez az édes tészta, igazi tündéreledel.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!