Elkészítés tíz főre. Fél kiló felaprózott mangalicaszalonnát kisütünk, majd a sültszalonnát kivesszük. A rostélyos szeleteket (2 kg) húsverővel kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben a szeleteket mindkét oldalon fél-fél percig zsírban sütjük, majd azokat lábasba tesszük. Fél kiló apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, s hozzá tíz deka apróra vágott fokhagymát és őrölt köménymagot adunk. A tűzről levéve pirospaprikával hintjük, elkeverjük és némi vízzel felöntjük. Felforraljuk és a lábasban lévő hússzeletekre öntjük – sózzuk és fedő alatt pároljuk. A félig kész húsra fél kiló karikára szelt zöldpaprikát és 30 dkg paradicsomot teszünk, majd készre pároljuk. A végén mehet rá a sültszalonna. Burgonyalángossal az igazi!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!