A tüzérgulyás olyan, mint a bográcsgulyás. A különbség annyi, hogy a burgonyát a burgonyagombóc helyettesíti, amit egy másik bográcsban főznek ki és nem kevernek a levesbe. Tálaláskor a gombócot külön adagolják.

Burgonyagombóc 10 főre: 2 kg burgonyát héjában megfőzünk. Forrón meghámozzuk és áttörjük. Ha kihűlt, adunk hozzá sót, némi vajat, 4 tojást, annyi lisztet, amennyit felvesz, és apróra vágott petrezselymet. Lisztes kézzel gombócokká gyúrjuk, és forró vízben kifőzzük.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!