Elkészítés 8-10 személyre: Vegyünk egy kövérke nyulat, tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel! Készítsünk olajpácot fűszerekkel és öntsük rá a húsra! Hagyjuk állni legalább két napig! Vágjunk hagymát – maroknyit apróra, pirítsuk meg olajon, majd helyezzük bele a nyúldarabokat és pörköljük kis ideig! Aztán öntsünk rá kevés vizet, hogy abban párolódjon, majd főzzük! Tegyünk bele kevés zöldpaprikát, összevágott paradicsomot és fűszereket érzés szerint! Amikor már megfőtt, tegyünk hozzá 2 dl félédes vörösbort! Forraljuk rottyanásig! Készítsünk burgonyaropogóst: 1 kg burgonyát hajában megfőzünk, majd meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá 1/2 kg lisztet és 1 db tojást, csipetnyi sót és csipetnyi borsot! Ezt kell összegyúrni! Ujjnyi nudlikat alakítunk belőle, majd azokat középen széthúzva áfonyalekvárral töltjük. Összezárjuk és forró olajban kisütjük. Közben felszeletelünk 4 db almát, s a szeleteket kevés szerecsendióval kevert lisztben megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Tálaláskor a burgonyaropogós és az almasült körbeveszi a húst, és megszórjuk petrezselyemmel.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!