Fotó: facebook.com
Hirdetés

A szerémségi borvidék feltámadását elindító délvidéki borosgazda, Maurer Oszkár által elnökölt egyesület fenti hitvallás jegyében rendezi meg találkozóját november 23-án 16 és 21 óra között Pinceszer címmel a fővárosi Duna Palotában (1051 Budapest, Zrínyi utca 5.) a Magyarság Háza támogatásával. Az érdeklődők, borkedvelők számára nyitott rendezvény különlegessége, hogy azon kizárólag Csonka-Magyarország trianoni határain kívül alkotó borászok kínálják boraikat. Közel 50 pincészet sorakozik fel ezen az estén Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Bácskából, Szerémségből, Dél-Baranyából és a Muravidékről, a honi borseregszemléken több-kevesebb gyakorisággal részt vevő ismertebb nevek mellett a csonka-magyarországi borisszák számára kevéssé ismert borosgazdákat is felvonultatva.


Az ismeretterjesztés jegyében külön belépős mesterkurzusokat is kínál a Pinceszer. A kénmentes és a natúrborok világába a felvidéki Sütő Zsolt és a délvidéki Maurer Oszkár vezeti be az érdeklődőket, a zöldveltelini felvidéki jelentőségét Geönczeöl Attila borász-szakíró és dr. Konkoly Mihály borszakértő ismerteti, a ménesi borvidék nagyágyújának számító, 2018-ban első csonka-magyarországon kívüli vincellérként az Év Bortermelőjének választott Balla Géza pedig az erdélyi és a partiumi borvidékeket mutatja be.

A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete által szervezett Pinceszerről minden információ megtalálható az esemény honlapján és a Facebookon.