Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Hirdetés

Novotny Antal kiemelte: a Magyar Ízek Utcáját azért hozták létre, hogy bemutassák, mennyi finomság van a Kárpát-medencében. Az idén tizedik alkalommal megrendezett eseményen a „tűzön főtt” projekt keretében határon túlról és belülről érkezett főzőasszonyok és férfiak mutatják be saját gasztrokultúrájukat.

Sok finomságot meg lehet kóstolni itt, mint például a mákos, édes pogácsát, a sós, borsos, tejfölös kalácsot, a paradicsomos töltött káposztát vagy a szőlőleveles töltikét – mondta.

Novotny Antal hozzátette: a következő két napban is jó idő ígérkezik, ezért továbbra is minden érdeklődőt várnak a Magyar Ízek Utcájába, kiemelve, hogy az ide érkezők megkóstolhatják Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret is.