Ilyés Juli eredetileg grafikusként végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, de már az egyetem alatt kísérletezett az ékszerkészítéssel is. Az elmúlt évek során aztán a kortárs művészetek szinte minden ágában kipróbálta magát, hogy valódi hivatását végül mégiscsak az ötvösművészetben találja meg. Ékszermárkáját 2015-től kezdte el tudatosan felépíteni, ékszereivel aztán eljutott Párizsba, Kínába, többször meghívták a milánói ékszerhétre, de beválogatták Dr. Slézia József művészettörténész, design szakíró Kortárs magyar ékszer design című kiadványába is. Munkáit az egyszerű, letisztult formavilág, laza nőiesség és elegancia jellemzi. Többnyire színes alumíniummal és ezüstözött-aranyozott sárgarézzel dolgozik, de folyamatosan kísérletezik, keresi az új anyagokat is.
A december 11. és 15. közötti karácsonyi design- és gasztronómiai vásáron bemutatja többek között azt a kollekciót, amelyet Salvador Dalí múzsájáról, Galáról nevezett el. Az organikus formavilággal és megnyugtató kékes színekkel rendelkező fülbevalókat, karkötőket és nyakláncokat a tenger és az óceán ihlette, a víz mélységét, áttetszőségét, tisztaságát jelenítik meg.

– A víz nemcsak az élet egyik alapfeltétele, de első élményünk is a vízhez kapcsolódik. Ha valaki ránéz az ékszereimre, egy idő után úgy érzi, hogy az óceánt nézi. Azt az érzést szeretném viselőinek átadni, hogy milyen a tengerben lebegni – mondja a tervező, akinek szoborszerű tárgyai jól illeszkednek a Crowne Plaza Budapest belsőépítészetileg megújult tereibe és a falakon található eredeti kortárs képzőművészeti alkotások világába.

A vásáron mindezek mellett természetesen elérhetőek lesznek azok a minimalista ékszerek is, melyekben tetten érhető Ilyés Juli grafikusi múltja, valamint azok a Manifest ékszer-táskák, melyeket nyolc éven keresztül tökéletesített: a táskák egyedi fém fogantyújának kamráiba különböző ásványkövek porított elemeit foglalta, hogy azok energiát közvetítsenek viselőjük felé.
Juli design ékszerei és táskái mellett a vásár látogatói gasztronómiai különlegességekre is számíthatnak. Aszódi Gergő, a szálloda cukrászmestere mákos és diós bejglit, bonbont, kekszet, illetve gyümölcskenyeret készít, de Csuklich Viktor séf házi készítésű granoláját is megkóstolhatjuk majd.

Hirdetés
Korábban írtuk