Ötvenhat ember, művészek, sportolók, tudósok és mások életútját villantja fel egy-egy interjúval Varga Attila újságíró a Hazai hősök című frissen megjelent könyvében, amelyet kedden mutattak be Budapesten.
 

Lévai Anikó, az Ökumenikus Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a premieren a kötetet méltatva azt mondta: Varga Attila írása nem sikerhajhász, nem a percemberek életét tárja az olvasók elé, hanem azokét, akik áldozatos munkával és szívós kitartással maradandót alkottak. 
    
Különleges emberek, különleges történeteit mutatja be a szerző, és könyvével átalakítja a hős fogalmát. Hiszen nem csak azok a hősök, akik valamilyen látványos dolgot művelnek, hanem azok is, akik egész életükben meg tudtak maradni embernek és soha nem adják lejjebb – fogalmazott Lévai Anikó.
    
Varga Attila hangsúlyozta, hogy minden interjú komoly kutatómunka eredménye, hiszen minden egyes hősből fel kellett készülnie a beszélgetések előtt. Hangsúlyozta, hogy a kötet összeállításával maradandóvá akarta tenni az eredetileg napilapokban megjelent portrékat.
    
A kötet ötvenhat szereplője között megtalálható a hentestanoncból színművésszé vált Szarvas József, a cigányzene királyaként ünnepelt Roby Lakatos, Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmes, Kóbor János, az Omega együttes frontembere és Jónyer István világbajnok asztaliteniszező mellett például óragyártó, hegedűkészítő, védőnő, grafikus-rézmetsző, matematikaprofesszor és íjász is.
    
A 328 oldalas kötet a Porta Historica kiadó gondozásában jelent meg.

(MTI)