A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett: a héten benyújtották az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot. Ez alapján tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: esetükben nincs elévülés, nincs feltételes szabadlábra helyezés és nincs többé erkölcsi bizonyítvány sem – ismertette Nacsa Lőrinc.

Hirdetés

Hangsúlyozta: a javaslat reagál a jelzőrendszer hibáira is, akár két év börtönt is kaphat az a szakember, aki elhallgatja, ha egy gyerek veszélyeztetett. Azt mondta, a módosítással érintett 22 törvény mindegyike a gyermekek védelmét szolgálja, és eszközt ad a szülők kezébe.

Korábban írtuk

Nincs olyan pontja, amivel normális ember ne érthetne egyet – fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve, most újra ki fog derülni az igazság: a baloldal korábban nem szavazta meg a gyermekvédelmi csomagokat, helyette mondvacsinált okokkal keltették a hangulatot, „Gyurcsánytól Szabó Tímeáig csak hergeltek”.

„Most itt az idő, hogy ne csak szavakban mondjanak nagyokat a gyermekvédelemről, hanem tegyenek is valamit. Elvárjuk tőlük, hogy megszavazzák a törvénycsomagot” – fogalmazott a frakciószóvivő.