Hirdetés

Tíz éve már, hogy e rovatban a Big Fish első, Andrássy úti egységével foglalkoztam, ahol a fő attrakció a vendég által nyers formájában kiválasztott, majd rendelésére megsütött friss, jó minőségű tengeri hal volt. A modell remek, nem csoda, hogy Újbudán is ebben a rendszerben működik egy autentikus halbüfé, a frissHALpiac. Nem árt tudni, hogy bár sorompó várja a vendégeket, be lehet hajtani, ráadásul mindig akad parkolóhely a bisztróként is működő halszaküzlet előtt. A pultban sorakoznak az ínyencségek: lazac, tonhal, kardhal, tengeri sügér, pisztráng, rák, kagyló stb. Alkoholos italt nem kínálnak, viszont a vizet ingyen teszik az asztalra. Mi bébipolipot, tintahalat és aranydurbincsot kértünk, kifogástalanul hőkezelték az általunk kiválasztott darabokat, mellé vakamét (azaz algasalátát), nyers tengeri spárgát és kimcshit rendeltünk, azok is megütötték a mércét. Tartanak egyébként köretként tabulét, csónakburgonyát, édeskrumplit, de kevert salátát is. A rendkívül kedves, szívélyes pultosról megtudtuk, hogy séfként is dolgozott, ő maga süti meg a halat, tegyük hozzá, hogy nagy rutinnal és szakértelemmel. Ide belátható időn belül vissza fogunk térni.

Korábban írtuk