A négy új bemutatóból az első Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátéka lesz a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházzal közösen. Emellett június 27. és július 12. között rendezik meg az V. Nemzetközi Shakespeare Fesztivált is, amelyre a legjobb előadásokat hívják meg.

A fesztivál szenzációja a legendás rendező, Peter Brook legújabb produkciója, a Love is my sin (Szerelem a bűnöm) lesz, amely Shakespeare szonettjeiből készült. Ezenkívül a Kompánia Színházi Társulata előadja az Othello kommentárok című produkcióját, láthatjuk a 2008–2009-es évad legjobb lengyel Shakespeare-előadását, a Makrancos hölgyet.

A London Metropolitan University színtársulat a More than a woman (Több mint egy nő) című darabbal érkezik, míg a litvánok a többszörös fesztiváldíjas Rómeó és Júliát hozzák el. Többek között a Budapesti Kamaraszínház nagy sikerű II. Richárdja is műsoron lesz. Koncertet ad a világelső szopránénekes, Emma Kirkby, fellép az Angara etnojazz zenekar, Kónya István lantművész a kor muzsikáját eleveníti fel.