A krisztusi korba lépő hazai etno rock szupergrupp a nagykoncerten átfogó válogatást nyújt az elmúlt három évtized legkedveltebb Kormorán dalaiból, és természetesen eljátssza a Honfoglalás című film betétdalát, a „Kell még egy szó“-t, amely „A magyar filmslágerek kategóriában” a nyár elején megnyerte a Csináljuk a fesztivált az MTV-n. A zenekar őszi koncertsorozatának másik nagyszabású fellépését amúgy október 16-án a Budapest Kongresszusi Központban celebrálja.

A tavalyi „Hatvan csapás” után Deák Bill Gyula új albuma, a „Király meséi” szintén Koltay Gergő irányításával készül, és szeptember végén jelenik meg. A Kormorán-műhely egyébként részt vett a „Blueskirály” tavasszal napvilágot látott jubileumi DVD-jének a munkálataiban is.

A Kormorán új „sorlemeze”, a „Sólyomszárnyak – Családi kincsek” pedig az ősz végére várható, és páratlan élményt ígér. – Az albumhoz énekeseket szinte mindenhonnan hívunk, ahol magyarok élnek. Délvidék, Erdély, Kárpátalja és a Felvidék mellett Ausztráliából és az Egyesült Államokból is, az utóbbiból például az Ignite frontemberét, Téglás Zolit, de lesz egy svédországi meglepetés-vendégünk is – meséli Koltay Gergő, hozzátéve: az egyik dal a nemrégiben elhunyt pályatárs, Cseh Tamás emlékére született.