Márki-Zay Péter legutolsó facebookos szereplésében ostobaságnak nevezte a kormány intézkedését hét fontos élelmiszer árának befagyasztásáról – írja az Origo. A baloldali jelölt kijelentésén sokan felháborodtak, köztük baloldali értelmiségiek is. Szalai Erzsébet szociológus például arra figyelmeztette a csirke far-háton gúnyolódó Márki-Zayt: Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás. A baloldali listavezető mindezek mellett az elmúlt időszakban többször kifejtette, hogy a polgári kormány által bevezetett – és 2013 óta töretlenül érvényesülő – rezsicsökkentés nem fenntartható.

Hirdetés

Deák Dániel: A luxuskocsikkal közlekedő baloldali elit nem foglalkozik a hétköznapi emberekkel

Egyre elkeseredettebb módon támadja az élelmiszerárstopot a baloldal, az elmúlt napokban Lendvai Ildikótól kezdve az MSZP-s Pulai Andráson át egészen Márki-Zay Péterig mindenki teljes erőbedobással ment neki az emberek hétköznapjait megkönnyítő árcsökkentésnek – minderről már Deák Dániel beszélt az Origónak. A XXI. Század Intézet elemzője szerint Márki-Zay az élelmiszerek árának csökkentését egyenesen ostobaságnak nevezte, emellett több baloldali véleményformáló is gúnyolódott a csirke far-hát árának csökkentésén.

Ez azt mutatja, hogy a baloldal elszakadt az emberektől, a luxuskocsikkal és sofőrökkel közlekedő baloldali elit egyáltalán nem foglalkozik a hétköznapi emberek mindennapjaival.

Ha így lenne, akkor tudnák, hogy az alapvető élelmiszerek árának csökkentése hatalmas könnyebbséget jelent az emberek számára. Ennek az intézkedésnek várhatóan a rezsicsökkentéshez és a benzin árának csökkentéséhez hasonlóan elsöprő támogatottsága lesz, így a baloldal újra szembe megy az emberek többségének akaratával – tette hozzá.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk