Ez azt jelenti, hogy a baloldal újra szembeszáll a magyar nemzeti érdekkel – fogalmazott a bejegyzésben Zsigmond Barna Pál. Azt írta: Brüsszel újabb terve, Ukrajna rögtönzött felvétele az EU-ba nem áll Magyarország érdekében. Ez egy rossz döntés, előkészítetlen, elkapkodott, és nem szolgálja a magyar érdekeket.

Hirdetés

Nagy árat fizethet érte Európa, de mi magyarok nem akarjuk ennek a rossz döntésnek az árát megfizetni. A baloldal pedig annak ellenére sürgeti Ukrajna felvételét, hogy tudható: a magyar emberek nagy többsége egyáltalán nem támogatja Ukrajna uniós tagságát – tette hozzá. A „dollárbaloldal” szerint a meglévő hiányosságokat később is lehet pótolni. „Ez a kijelentés abszurd, megkerüli az EU saját szabályait, a csatlakozási kritériumokat, és előtérbe helyezi Ukrajnát a többi csatlakozásra váró országgal szemben, akik a feltételek teljesítésében jóval meghaladják a háborúban álló országot” – írta.

Szerinte a „háborúpárti” baloldali politikusok Ukrajna csatlakozásával csak további pénzcsapokat nyitnának a fegyverszállítmányok finanszírozására, a háború támogatására. A pénzt a baloldal a magyar fuvarozók és gazdálkodók zsebéből venné el – fűzte hozzá Zsigmond Barna Pál.

A baloldali képviselők – csakúgy mint Brüsszel – „fejjel mennek a falnak”. Amikor a baloldal egyértelműen a háborúban álló Ukrajna csatlakozását támogatja, nem sérelmezik a demokratikus választások hiányát, nem érdekli őket a kárpátaljai magyar kisebbség védelme – szögezte le.

Korábban írtuk

Az eddig beérkezett nemzeti konzultációs eredmények alapján a magyarok túlnyomó többsége nem támogatja Ukrajna csatlakozását, elszomorító, hogy a nemzeti érdekkel szemben a baloldal ismét a külföldi érdekek mellé áll. „Nem engedjük, hogy az Ukrajna-lázban élő, brüsszeli és magyar baloldali politikusok ismét elhibázott döntéseket hozzanak hazánk kárára!” – fogalmazott bejegyzésében Zsigmond Barna Pál.