„Az a politikus, aki képtelen a saját szavai felett uralkodni, hogy tudna egy országot vezetni?” – tette fel a kérdést Hont András műsorában Nagy Attila Tibor. A politikai elemző annak kapcsán beszélt erről, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a fonyódi fórumán tartott beszédében kifejtette: az általa vezetett koalíció a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli – írja a Mandiner.

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje Fonyódon tartott fórumán arról értekezett, nem tudja követni Orbán Viktor „politikai irányváltásait.”

„Ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük”

– fogalmazott Márki-Zay Péter a Steinmetz Ádámmal tartott fórumán.

Hont András műsorában Nagy Attila Tibor kifejtette,

„Márki-Zay Péter ezzel egyértelműen bebizonyította, hogy alkalmatlan Magyarország vezetésére. Arra kérem a hallgatókat, gondoljanak csak bele, hogy egy ilyen politikus, hogy tudna tárgyalni Macron francia elnökkel, Olaf Scholz német kancellárral, Putyint már meg sem merem említeni, mert ő reggelire meg tudná enni.”

Nagy Attila Tibor szerint ez már a sokadik olyan alkalom, hogy Márki-Zay Péter összevissza beszél. 

„Ennél a kijelentésnél két lehetőség van: vagy nem tudta miről beszél, és akkor az a nagy baj, vagy tudta, hogy miről beszél, és akkor még nagyobb a baj, mert hát kommunistákat és fasisztákat, hogy akar egy miniszterelnök-jelölt képviselni. Én azt sem tartanám nagy meglepetésnek, ha magába szállna és lemondana a miniszterelnök-jelöltségről”

– idézi az elemzőt a Mandiner.

A Mandiner cikke ITT érhető el.

Korábban írtuk