Fotó: Németh Szilárd, Facebook
Hirdetés

Németh Szilárd a Facebook-oldalán azt írta: „A Vörös Csepel világa, az MSZP-s politikai körök hatalom,- és pénzéhsége, az elv- és üzlettársak maffiaszerű összefonódása, az öntelt páváskodás és basáskodás vezetett el a legsúlyosabb bűncselekményig. Mindez évek hosszúsága alatt épült ki, de ha már a 2006-os választásokon leváltották volna a csepeliek ezt a baloldali mutyivilágot, akkor az áldozatok még ma is élhetnének.”

A politikus bejegyzésében hozzátette: a kettős gyilkosság Csepel közös jövőjét illetően megszívlelendő figyelmeztetés és történelmi léptékű, elrettentő példa.

Schubert István büntetőjogász tavaly év végén megjelent „A csepeli kettős gyilkosság” című könyve objektíven, a tények, események rögzítésével segíti az emlékezés ébrentartását – közölte a politikus, aki bejegyzésében gratulált a szerzőnek.

2009. január 7-én este Csepelen, a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtték Takács Józsefet, az iskolát működtető alapítvány vezetőjét és Papp László tanárt.

Korábban írtuk

A Fővárosi Ítélőtábla 2013. április 25-én tényleges életfogytiglanra ítélte a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottját, Kun Tamást. A másodrendű vádlottat, Deme Gábort szintén életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Az eljárás adatai szerint a kettős gyilkosság hátterében az állt, hogy az iskolát működtető alapítvány vezetője rájött Deme Gábor iskolaigazgató sokmilliós pénzügyi visszaéléseire. Vizsgálatot indított, majd felmerült, hogy az igazgatót eltávolítja az iskolából, és a rendőrséghez fordul. Ekkor Deme Gábor – a sikkasztás napvilágra kerülésének megelőzéséért – elhatározta, hogy Kun Tamással, az iskola gondnokával megöli az alapítványi vezetőt, ezért az iskolába hívta megbeszélésre az esti órákban. Deme Gábor jelenlétében a gondnok pisztollyal közvetlen közelről lelőtte a két áldozatot.

Deme Gábor a bűncselekmény idején az MSZP csepeli oktatási bizottságának, az önkormányzat pénzügyi bizottságának és a vagyonkezelő közbeszerzési bizottságának is tagja volt, nem sokkal korábban pedig a helyi szocialisták elnökségében is szerepet vállalt. A párt a bűncselekmény után nem sokkal kizárta Deme Gábort.