Fotó: facebook.com/Borbély Lénárd
Hirdetés

– A csepeli önkormányzat a babazászló-mozgalomhoz már évekkel ezelőtt csatlakozott. Miért?

– Azért, hogy ne csak a szomorú hírt tegyük közzé. Ha valaki meghal, az épületekre kikerül a fekete zászló, a babazászló ezzel szemben a boldogságot, a születést hirdeti.  Így amikor az önkormányzatban egy kollégánknak gyermeke születik, a babazászló kihelyezésével tudatjuk a jó hírt, hiszen egy gyermek születésénél nincs nagyobb boldogság egy családban. A babazászlót nemcsak az önkormányzat épületére, hanem az önkormányzati intézményeinkre is ki szoktuk tűzni. Csepelen minden házaspárt, akinek gyermeke születik, megajándékozunk egy babaköszöntő csomaggal, amely tartalmazza ezt a zászlót. Örömmel látom, hogy a családok sok házra kitűzik, hogy tudassák szomszédaikkal az új jövevény érkezését.

Korábban írtuk

– Miért látta fontosnak elsőként csatlakozni a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívásához?

– A babazászló kitűzése kiállás amellett, hogy mi abban a világban hiszünk, amelynek a család az alapja. Álláspontunk szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapszik és a gyermekvállalás, amely kizárólag egy férfi és egy nő kapcsolatából jöhet létre, a boldogságot és a jövőt jelenti. A babazászló kitűzésének üzenete, hogy hiszünk a magyar nemzet gyarapodásában, a családban és a gyermekek megszületésében.

– Közösségi oldalán azt írta, a csepeli önkormányzat a szivárványos zászló helyett inkább a babazászlót tűzi ki…

– A múlt héten több polgármester is kiállt a meleg büszkeség mellett, és kihelyezték a szivárványos zászlót az önkormányzati épületekre. Ha a szivárványos zászlót ki lehet helyezni egy közintézmény falára, amellyel mélységesen nem értek egyet, akkor azt gondolom, nemcsak meg lehet tenni, de nekünk meg is kell tennünk, hogy a babazászlóval kiállunk a házasság és a gyermekvállalás mellett.

– Miért nem tűzi ki a szivárványos zászlót?

– Azért, mert ez már a politikai propaganda szintjére süllyedt. Mindenkinek a magánügye, mi történik a hálószobájában. Ezt nem lenne szabad hirdetni, főleg nem politikai propagandává zülleszteni. Nem értek egyet azzal, hogy a másságot hirdetni kell. Én inkább a gyermekeinket óvnám attól, hogy egy olyan világban nőjenek fel, ahol bárki bárkivel házasodhat. Egy gyermek csak férfi és nő kapcsolatából foganhat, és ez így is van rendjén.

Legyen minden település családbarát! – ezzel a felhívással fordult az önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Azt kérik a településvezetőktől, tegyék ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlójukat.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke a demokrata.hu kérdésére elmondta, a babazászló ötlete 2011-ben jött létre, amelynek lényege, hogy a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt zászlót tűzzenek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük. A mostani felhívásuknak azonban más célja is van.

– Szeretnénk, ha azok a polgármesterek, akik a mozgalom küldetésével egyetértenek, kitűznék a babazászlót a hivatalok falaira. A babazászló olyan értéket képvisel, amely egyfajta nemzeti minimumnak tekinthető, amellyel pártállástól függetlenül sokan tudnak azonosulni. A mi zászlónk össznemzeti ügyet képvisel, nem megosztó, ezért politikai pártállástól függetlenül sokan támogatják, míg a szivárványos zászló sokakat provokál – fogalmazott kérdésünkre Skrabski Fruzsina. Hozzátette, a felhívásuk óta egyre több polgármester kért tőlük zászlót, nem kormánypárti településvezetők is.