A Demokratikus Koalíció szombaton tartotta kampánynyitó rendezvényét az újbudai Sport11-ben. A „legeurópaibb” párt és a 0%-os Szolidaritás szövetsége az ukránoknak titulált határon túli magyarok elleni uszítás és gyenge poénok kíséretében nyitotta meg a hivatalosan ma kezdődő kampányidőszakot.

Bakiparádé és humor minden mennyiségben

A párt élőben közvetítette az eseményt közösségi oldalán. Az adás akadozott, ám nem a nézők készülékében volt a hiba. A hang szerencsére tökéletesen működött, így tisztán hallhattuk a brüsszeli Internacionálét, az Örömódát. A háttérre kivetített hatalmas Európai Unió-zászló a párt által szorgalmazott Európai Egyesült Államok szellemét erősítette.

Az élő adás minősége pánikot keltett a Gyurcsány-hívekben. Egyikük feltette a kérdést, mégis hogy buzdítsa az ismerőseit a DK-ra való voksolásra, ha még a közvetítést sem tudják megoldani. Eközben felcsendült a második dal, a Demokratikus Koalíció kampánydalaként ismertté vált „Magyarok vagyunk, itt vagyunk / Európa az otthonunk”.

A technikai gondok a negyedik próbálkozásra elhárultak, immár kifogástalan minőségben élvezhették az otthon maradó Gyurcsány-rajongók is a rendezvényt. Elsőként Oláh Lajos, Terézváros–Erzsébetváros jelöltje szólalt fel. Őt követte Vadai Ágnes, esztergomi jelölt, aki kétszázezer éhező gyermeket és maffiavezér keresztapákat vizionált. A két műsorvezető a műsor során még sokat emlegetett Tiborcz Istvánból próbált gúnyt űzni. Az „– Én is vej vagyok.” „– De te jó vej vagy.” párbeszéd után nekünk inkább Gyurcsány Ferenc és Apró Piroska jutott eszünkbe.

A két műsorvezető (Gréczy Zsolt és Rónai Sándor) fergeteges poénparádéját drámai bejátszás követte. Ebben fiatalok és idősek mondták el, miért nem alkusznak Orbánnal. Láthattunk egy ifjú hölgyet, akitől a jövőt vette el, egy fiatal srácot, akit a családjától, valamint egy 58 éves férfit, akit a munkájától fosztott meg rettegett miniszterelnökünk.

Üzenjük: Orbánnal nincs alku!

Videóban üzentek Orbánnak azok az emberek, akiket az elmúlt 8 évben a kormány megtaposott. Ezzel a rendszerrel nincs alku. Harc van!

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Sonntag, 18. Februar 2018

A Gréczyék stand-up comedy-jének újabb epizódjából megtudhattuk, hogy a DK felkeresi a talált tárgyak osztályát, ahonnan visszaszerzi és visszaadja az embereknek a hitet. Nemes Gábor, a főváros 13. választókerületének képviselőjelöltje volt a következő felszólaló, aki emlékeztette a hallgatóságot, hogy a XVI. kerületből régen közvetlen HÉV-járattal tudtak eljutni a belvárosba. Mindannyian sejtjük, kinek a hibája ez is, habár érdemes felidézni, hogy az ottani HÉV-közlekedés 1970 óta változatlan. Egyébként pont nemrég jelent meg a hír, hogy hamarosan megvalósul az M2-es metró és a H8-as, H9-es HÉV-vonalak összekötése, így minden eddiginél színvonalasabb, közvetlen belvárosi kapcsolatot kapnak a XVI. kerületiek. Ezt sem a Gyurcsány-kormányok intézték el, pedig a lehetőségük megvolt rá.

„A DK egyesíti a magyarságot.”

A kampánynyitó legpofátlanabb pillanata volt, amikor a fenti mondat közvetlenül a határon túliak szavazati jogának megvonását szorgalmazó videó után hangzott el. A székesfehérvári, remegő hangú jelölt után ismert emberek mondták el, miért szavaznak Gyurcsányékra.

Balázsovits Lajos színész-rendező mellett Székhelyi József színész-rendező is kiállt a párt mellett, aki szellemesnek szánt szóvirágaival színesítette mondandóját. „Szilárd német kapcsolatokra volt szükségünk, nekünk Németh Szilárd jutott” illetve „Orbán Viktor jogvégzett, tehát végzett a joggal”. Mint ismeretes, Székhelyi volt az, aki még 2005-ben „Tokaj hímvesszejének” nevezte Orbán Viktort, aki „szétcsepegteti nektárját az országban”.  Még egy régi ismerős, Kuncze Gábor, korábbi SZDSZ-elnök is feltűnt a képernyőn, az ő biztatása sem maradhatott el.

Magyarországért, a Köztársaságért!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Samstag, 17. Februar 2018

Gyurcsány egyetlen nap alatt megváltaná a magyarokat

Másfél óra elteltével végre Gyurcsány Ferenc is színre lépett, hogy rálicitáljon minden előtte szólóra. A volt miniszterelnök eldicsekedett azzal, hogy a DK az egyetlen párt, amelyik az utóbbi években megtöbbszörözte a támogatottságát. A számokat elfelejtette közölni, de segítünk: a párt jelenleg 7%-os támogatottsággal bír a biztos pártválasztók körében a Századvég legfrissebb kutatása szerint. Ennek ellenére Gyurcsányék szentül meg vannak győződve arról, hogy tavasztól kormányozni fognak. Tényként jelentette be, hogy mit fognak csinálni az új kormányuk megalakulásának másnapján. Minden órában(!) megvalósítanának egy-egy hangzatos ígéretet, többek közt olyanokat, amelyeket az Orbán-kormányok már évekkel ezelőtt valóra váltottak. Ilyen például az, hogy a nettó minimálbér érje el a létminimumot (eléri), vagy a nyugdíjak értékállóságának garantálása, amely szintén biztosított.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A műsorvezetők poénjait nem értékelte annyira a közönség, mint a pártelnök „Huawei – hú, a vej” szófordulatát, amelyet tapsvihar követett. A szürreális ígéreteket úgyszintén. Gyurcsány tehát most is hozta szokásos formáját elszánt hívei legnagyobb megelégedésére.

Élőben a DK kampánynyitó nagyrendezvényéről

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Samstag, 17. Februar 2018

-AÁ-