Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

A DK szóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Orbán-kormány rengeteg bírálattal szembesült az utóbbi hetekben, mert arra használta a járványt, hogy időkorlát nélküli teljhatalmat szerezzen magának.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: ilyet Orbán Viktoron kívül egyetlen miniszterelnök sem kért Európában, még a kormányfő által „éppen hétfőn dicsért Szlovákia kormánya sem”.

Hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció támogatta a veszélyhelyzet kihirdetését és a különleges jogrend bevezetését, de nem időkorlát nélkül. A számtalan ellenzéki és külföldi bírálat oda vezetett, hogy Orbán Viktor meghátrálásra kényszerült – jelentette ki a politikus. A miniszterelnök a visszavonulással egyben azt is elismerte, hogy az ellenzék igazat mondott, bőven elég lett volna, ha a felhatalmazás csak három hónapig tart. A kormányfő egyúttal azt is beismerte, hogy hazudott a magyaroknak, amikor azt mondta, hogy az ellenzék akadályozta a védekezést – tette hozzá. Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa egy keddi online sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány délután terjeszti az Országgyűlés elé a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot.

Korábban írtuk