„Közismert tény – habár ez politikusi személyiségével összefüggésben szinte elképzelhetetlen – hogy néhány héttel ezelőtt Gyurcsány Ferenc tiszta vizet öntött a pohárba. Rá nem jellemzően – mivel ő a hazudozás művésze a magyar közéletben – világosan és egyértelműen a nyilvánosság előtt is beismerte egy rádióinterjúban, hogy a magyar dollárbaloldal összes európai parlamenti képviselője, főként pártja, a DK EP-képviselői, minden energiájukat latba vetve a saját hazájuk és a magyarok ellen dolgoznak” – hívta fel a figyelmet.

Hirdetés

A képviselő emlékeztetett: „Gyurcsány Ferenc nem kevesebbet állított, mintsem, hogy nincs semmilyen megalapozottsága annak, hogy az Európai Bizottság bármiféle jogi, jogállamisági kifogást emeljen Magyarországgal szemben. Ő maga ismerte be a nyilvánosság előtt, hogy az Európai Bizottságnak politikai kifogása van Magyarországgal kapcsolatban, ami önmagában elképesztő.”

„ Az Európai Unió alapszerződésével ellentétes ez a bizottsági magatartás, ami ezt a politikai véleménykülönbséget jogi köntösbe öltözteti, hogy szó szerint idézzem a magyar dollárbaloldal vezetőjét” – mutatott rá.

 Hozzátette: „Gyurcsány azt is elismerte, hogy ennek a politikai nyomásgyakorlás jogi köntösbe öltöztetésének a munkálataiban kőkeményen, hatalmas energiával vettek részt a dollárbaloldal európai parlamenti képviselői.  Folyamatosan egyeztettek az Európai Bizottság tagjaival, és ők találták ki a Magyarországgal szemben megfogalmazott politikai elvárásokat, a kizárólag csak ürügyként szolgáló úgynevezett jogállamisági mérföldkő feltételeket, amelyeket végül a testület befogadott.

Korábban írtuk

Deutsch elmondta, hogy a bizottsághoz intézett levelükben három világos és egyszerűen megválaszolható kérdést tettek fel.

”Az első kérdésünk az arra vonatkozik, hogy az Európai Bizottság tagjai és munkatársai, tehát a brüsszeli bürokrácia vezető tisztségviselői közül konkrétan kik és hány alkalommal folytattak titkos, nem nyilvános politikai egyeztetéseket a magyar baloldali politikusokkal a Magyarországot érintő európai bizottsági lépésekről döntéseket megelőzően. Ez azért lényeges kérdés, mert az Európai Bizottság működésére vonatkozó világos, egyértelmű és szigorú alapszerződési rendelkezés pártatlan, elfogulatlan, pártpolitika semleges eljárást ír elő az egész testület számára„ – hangsúlyozta.

Mint fogalmazott a második kérdés ”arra vonatkozik, hogy a jogi köntösbe bújtatott politikai követelések közül pontosan melyeket javasolták a magyar baloldali politikusok, a harmadik pedig arra, hogy tettek-e javaslatot ezeken a titkos politikai egyeztetéseken arra, hogy a magyar gyermekvédelmi törvény eltörlése is az Európai Bizottság által támasztott feltételek között legyen„. 

A politikus úgy véli továbbá, hogy a magyar baloldal politikusai ”folyamatosan lépnek ugyanabba a folyóba,„, például Donáth Anna, a Momentum politikusa hosszú ideig tagadta, hogy egyeztetést folytatott volna európai biztosokkal, a Magyarországra gyakorolt politikai nyomásgyakorlást elősegítve, azonban a politikus végül bevallotta az ellenkezőjét.

Deutsch szerint a bizottságnak egy hónapja van, hogy válaszoljon a kérdésekre. ”Csodálkoznék, ha most kivételesen betartanák, és egyébként pedig, ha nem tartják be, akkor majd tájékoztat minket arról, hogy még mennyi idővel hosszabbítják meg a válaszadást, mi meg türelemmel kivárjuk„ – mondta. 

A brüsszeli korrupciós ügyekkel kapcsolatban elmondta: ”a brüsszeli korrupció rendszere az arra épül, hogy az Európai Unió intézményein kívüli szereplők, keleti államok, nyugati NGO-k, üzleti élet szereplői, pénzért, más javakért cserébe politikai befolyást vásárolnak törvénytelenül. Korrumpálják a döntés előkészítőket és a döntéshozókat az Európai Parlamentben, az Európai Bizottságban, ami azt mutatja, hogy nem az európai polgárok érdekében, nem az európai polgárok akaratát képviselve, működik ez az egész brüsszeli gépezet„.

”Jövő évben ismét európai választások lesznek, ami lehetőséget ad a brüsszeli korrupciós mocsár lecsapolására. El kell zavarni azokat, akik ezt a rendszert működtetik, mert ha ők maradnak, akkor újabb és újabb formában, de ez a rendszerszintű korrupció megmarad„ – hangoztatta Deutsch Tamás.