„Hogy Románia megelőzte Magyarországot? Korántsem!”

– jelentette ki Facebook-oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy Románia ugyan fejlődik, viszont egy fontos komponens kimarad az elemzésekből, amelyeket a baloldali sajtó is alapul vesz hamis állításaihoz: azokat, akiknek nincs munkájuk, egyszerűen nem számolják bele a statisztikákba.

Hirdetés

„Románia a hazai KSH-hoz és a cseh statisztikai hivatalhoz hasonló közleményeket nem ad ki az éves reálkeresetekről – sajnos. Azt azonban kiadták, hogy míg nálunk a 20–64 éves korcsoport 80,7 százaléka volt foglalkoztatott tavaly, addig Romániában csupán 68,7 százalék ez az arány. A teljes népességből náluk minden hatodik tartozik csupán a vizsgálati körbe”

– idézte a Mandinert Orbán Balázs.

Korábban írtuk

A politikus szerint többek között ennek is köszönhető, hogy Romániában még mindig minden harmadik lakos szegény, míg ezen a téren hazánk az elmúlt évtizedben a legnagyobb javulást érte el az EU-ban.

„Ezt pontosan meg tudja ítélni mindenki, aki az elmúlt években járt ebben a két országban – és ha nem homályosítja el a látását egy balos hályog”

– jegyezte meg.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.