Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Hirdetés

Kovács Balázs Norbert, a Fidesz-KDNP budapesti 5. számú választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: Oláh Lajos kedden rövid látogatást tett a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatójánál, majd „sajtótájékoztató és sajtóközlemény keretében valótlan állításokkal próbált a kampányában némi figyelemhez jutni” annak árán is, hogy ezzel veszélyezteti a járvány elleni védekezést és megnehezíti a kórházban dolgozók munkáját.

Kiemelte: nem igaz Oláh Lajosnak az az állítása, hogy hosszú heteket kellett volna egyeztetnie, hogy a kórházba be tudjon jutni. Ezzel szemben az igazság az, hogy a kórház főigazgatójának küldött megkeresése után azonnal fogadták – közölte.

Hangsúlyozta, nem igaz Oláh Lajos azon állítása sem, hogy „a Péterfy kórház állapota az Orbán-kormány 12 éves egészségügyi rombolásának nyomasztó örökségéül szolgál”. Ezzel szemben az igazság az, hogy az Orbán-kormány jelenleg is egy több mint 10 milliárd forint értékű beruházást fejez be az intézményben és az elmúlt három év alatt több eszközfejlesztés történt, mint az azt megelőző 30 évben – tette hozzá Kovács Balázs Norbert.

A képviselőjelölt közölte: nem igaz, hogy a kórház főigazgatója, Sásdi Antal – „akit sajtónyilatkozatában Oláh főigazgató asszonynak nevezett” – azt valószínűsítette, hogy a koronavírus omikron variánsát a kórház összes dolgozója el fogja kapni.

Korábban írtuk

Felszólítjuk Oláh Lajost, hogy kérjen bocsánatot a kórház főigazgatójától, mivel „hazugsága a rémhírterjesztésen túl alkalmas arra, hogy aláássa a főigazgató szakmai megítélését, aki a kórház dolgozóival együtt erőn felül állt helyt a koronavírus elleni védekezés eddigi szakaszaiban és biztosították a folyamatos magas szintű egészségügyi ellátást a kórházban” – közölte a kormánypárti politikus.

Kitért arra: nem igaz Oláh Lajos azon állítása sem, amely szerint a kórház gazdasági önállósága megszűnik. „Különösen álságos annak az Oláh Lajosnak az egészségügyért érzett hirtelen aggodalma, aki államtitkárként aktív résztvevője volt a Gyurcsány-kormány alatt” több, erzsébetvárosiakat és terézvárosiakat ellátó kórház bezárásának, mint a Városligeti fasorban található BM Kórház vagy a Szabolcs utcai kórház – írta Kovács Balázs Norbert.