Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, felidézte: szombaton előre jelezték, hogy a baloldal egy olyan videót készített, amellyel választási csalást szerettek volna elkövetni. A videóban az emberek elmondják, kényszerítették őket arra, hogy részt vegyenek a választáson és ott a Fideszt támogassák.

Hangsúlyozta, hogy azok az emberek, akik megkeresték a Fideszt, ugyanazok, akik a videóban szerepelnek. Ezek az emberek nyilatkoztak arról, hogy kik, mikor, hol és milyen módon keresték meg őket és készítették a videót, de arról is beszámoltak, hogy szereplésükért pénzt, néhány ezer forintot is kaptak.

Hozzátette: felszólítja újra az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be az „aljas, piszkos” kampánymódszerek alkalmazását.

Szomorúnak tartják, hogy nehéz sorsú, szellemi fogyatékos és írástudatlan embereket ilyen aljas eszközökkel használnak fel a saját kampánycéljaikra – fogalmazott. Hozzáfűzte: a Fidesz ezt elutasítja, mert ők a tiszta versenyben hisznek, és „a győri polgárokkal közösen szeretnék építeni továbbra is ezt a várost, Dézsi Csaba András vezetésével”.

Győri összellenzéki polgármesterjelölt: a Fidesznek van mit megmagyaráznia

A filmhez semmi köze nincs, de miután megnézte, úgy gondolja, hogy a Fidesznek „bőven van mit megmagyaráznia” – reagált Facebook-oldalán Pollreisz Balázs, az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje szerdán a YouTube videómegosztó portálon megjelent választásos videóra.

Fekete Dávid, a Fidesz győri szervezetének alelnöke szombaton sajtótájékoztatón közölte: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízottak szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, „őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna”.

Szerdai sajtótájékoztatóján Fekete Dávid hangsúlyozta, hogy a megjelent videóval kapcsolatban feljelentést tesznek.

Pollreisz Balázs posztjában azt írta, hogy ha igazak a felvételen szereplők állításai, akkor a Fidesz választási csalást követett el október 13-án, ezért távozniuk kell Győr közéletéből. Hozzátette: a videó megmutatja, miért van szükség Győrben politikai változásra, a Fidesz leváltására.

Az ellenzéki politikus egy szombati Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy sem ő, sem kollégái nem adtak „pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére”.