Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) szerint az egészségügyben káosz és korrupció uralkodik.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Mint interpellációjában elmondta, bérnővérek és bérorvosok tömegei jellemzik az ellátórendszert, a környező országok közül már Románia is megelőzi hazánkat a fizetések tekintetében. Ennek következménye, hogy egyes intézmények már vállalkozóként kénytelenek foglalkoztatni az orvosokat, ami viszont súlyos bérfeszültséghez vezet. Ezt látni Ajkán is – említett egy példát a szocialista politikus. Azt kérdezte: miért nem vállalják a volt és jelenlegi egészségügyi vezetők a felelősséget a káoszért?

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára úgy reagált: a jövő évi költségvetésben már 648 milliárddal fordítanak többet az egészségügyre, mint amit korábban a szocialisták különítettek el.

A jelenlegi kormány alatt nem bezárások, hanem kórházfelújítások zajlanak. Országszerte 77 kórházat bővítettek, korszerűsítettek – részletezte, hozzátéve: a szocialisták ezzel szemben 16 ezer aktív ágyat szüntettek meg, 6 ezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el. Emlékeztetett arra is, hogy az előző szocialista kormányok vizitdíjat, kórházi napidíjat akartak bevezetni.

Azt nem mondja komolyan, hogy a saját gyermekét inkább küldené egy bukaresti kórházba, mint egy magyarba? – tette fel a kérdést Rétvári Bence az ellenzéki képviselőhöz fordulva.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 108 igen, 30 nem és 1 tartózkodó szavazattal jóváhagyta.

Az igazsággal szemben minden hasonlat sántít

Az igazsággal szemben minden hasonlat sántít – Bangóné Borbély Ildikó felszólalása élőben a Parlamentből

Gepostet von MSZP am Montag, 29. Oktober 2018