Gyöngyösi Márton, a párt elnöke arról beszélt, hogy az EP-választáson biztosan saját programmal, modern, jobbközép, Európa-barát pártként vesznek részt.

Hirdetés

Az önkormányzati választásra áttérve úgy fogalmazott: a jászberényi időközi választás példája is azt mutatja, hogy a voksolást pártlogók nélkül kell lefolytatni. Jobb, ha az ellenzéki pártok hátrébb húzódnak, és hagyják, hogy helyben hiteles emberek „maguk vívják meg a meccset”, hogy ki induljon el a NER legyőzéséért – jelentette ki. Hozzátette, ahol valamilyen vita van, nem zárják ki az előválasztások lehetőségét, de ennek is helyben kell megtörténnie.

Szintén az önkormányzati választásról beszélve Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes is úgy vélekedett, hogy korábban ott volt sikeres az együttműködés, ahol a pártok távol maradtak. Közölte, hogy a megyei listákon is háttérbe kell szorítani a pártlogókat, mert ott is a civilek, a civil szervezetek lehetnek sikeresek.

A politikus azt mondta, hogy Budapesten ugyanakkor elkerülhetetlennek gondolják a főpolgármesteri előválasztást, és a Jobbik annak a nyertesét támogatja majd. Hozzátette, a fővárosban is egy nagy civil szervezet indulásban látják annak kulcsát, hogy még több önkormányzatnak legyen civil, lokálpatrióta vezetője.

Korábban írtuk

Gyöngyösi Márton egy másik témában kitért arra, hogy a Jobbik kivezetné a hatósági árakat. Ehelyett nemzeti élelmiszer-támogatási programot vezetne be, amely kifejezetten azokat a leginkább rászorulókat célozná meg, akiknek súlyos megélhetési gondjaik vannak. Az intézkedést az infláció miatt befolyó többletáfából finanszíroznák – tette hozzá.