Ma Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője Orbán Viktort szembesítette a Parlamentenben a Fidesz…

Gepostet von LMP – Magyarország Zöld Pártja am Montag, 29. Juni 2020
Hirdetés

Keresztes László Lóránt (LMP) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit terveznek a vasúti mellékvonalakkal. Azt mondta, a balliberális kormányok intézkedései a vidék ellen, a vasúti mellékvonalak ellen irányultak, és akkor a mostani kormányzó erők tiltakoztak, most mégis ezt a hagyományt követik.

A mellékvonalakat elsorvasztásra ítéltek, és nincs racionális szakmai év e mögött – vélte.

Közölte: ez támadás a vidék ellen, mert bár a járványügyi veszélyhelyzet véget ért, nem vonták vissza az intézkedést, maradt a járvány idejére meghirdetett menetrend.

Korábban írtuk

Orbán Viktor válaszában kiemelte: a képviselőnek nem kell megvédenie a magyar vidéket, vidékbarát kormányzás van tíz éve.

A régi igazságtalanságokat most próbálják meg orvosolni, és nem haladnak ezzel rosszul – fogalmazott.

Elmondta: ma Magyarországon a vasúti közlekedés járványügyi menetrend szerint zajlik, és amíg a járványveszély fennáll, ilyen menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A tapasztalatokról elemzések készülnek, és ezek alapján hoznak majd döntést – közölte.

Keresztes László Lóránt szerint nem lehet azt mondani, hogy nincs forrás a vasúti fejlesztésekre, ezt mutatja a Budapest-Belgrád vonal is.

A kormányfő úgy válaszolt, minden olyan beruházásnak van geostratégiai értelme, amely Budapestet köti össze a régió nagyvárosaival.

Megjegyezte: nemzetközi szerződés garantálja a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, ennek vannak bizonyos feltételei.