− Ismerősen csengenek Szijjártó Péter szavai

Hirdetés

− írta Twitter-bejegyzésében David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Pressman a külgazdasági és külügyminiszter szerdai kijelentésére reagált; Szijjártó Péter felháborítónak nevezte, hogy az amerikai külügyminisztérium más országok belügyeivel foglalkozik, és egyoldalú értesülésekre hivatkozva jelentéseket ír más államok emberi jogi és egyéb helyzetéről.

− A Kreml is évekig szidalmazta az Egyesült Államokat és az európai kormányokat, amiért az emberi jogok megsértésével vádolták őket. Moszkva elutasít minden olyan kísérletet, amely a belügyeibe avatkozik bele

− reagált Pressman a Kremlhez hasonlítva a magyar kormányt. Szijjártó Péter az amerikai külügyminisztérium által közzétett jelentésre válaszul fogalmazta meg kritikáját szerdán Bosznia-Hercegovinában – ismerteti a Magyar Nemzet.

A dokumentumban Washington bírálta a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, a sajtószabadságot, valamint az országban szerintük tapasztalható magas korrupciót.

− Ha már szóba került ez a jelentése az amerikai külügyminisztériumnak, akkor meg kell mondjam önnek, hogy én vagyok megdöbbenve, és minden évben újra és újra megdöbbenek, hogy az amerikai külügyminisztérium veszi magának a bátorságot ahhoz, hogy más országokat minősítgessen, és más országok belső kérdéseiről és helyzeteiről ilyen ex katedra kijelentéseket tegyen

− fejezte ki felháborodását a tárcavezető.

A külügyminiszter egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy azt pedig, hogy Magyarországon mi történik, Washingtonban bízzák a magyar emberekre.

− Mert a magyar emberek kellően érettek ahhoz, hogy eldöntsék, hogy nekik mi a jó

– fogalmazott.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk