Mi a fontosabb önöknek: az emberek vagy a félelem a hatalom elvesztésétől? – tette fel a kérdést Demeter Márta (LMP) az utóbbi napok koronavírus-fertőződési és halálozási statisztikáit sorolva.

Hirdetés

Szerinte a járvány közepette „a kormány azzal van elfoglalva, hogy az adófizetők százmilliárdjait szervezze ki fideszes magánalapítványokhoz”, ami az adóforintok privatizációja a 2022-es választás előtt.

Sürgette, hogy ha a miniszterelnök kijelenti, hogy megvédte a magyarok pénzét, akkor havonta számoljon be a parlamentnek az uniós helyreállítási alap forrásainak felhasználásáról.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára annak a diszkrét bájáról beszélt, amikor „a labancok akarnak minket kioktatni hazaszeretetből és szuverenitásból”, mondván, 1848-ban azért az önálló, erős Magyarországért küzdöttek, ami a jelenlegi kormányzat célja. Hozzátette: ma is vannak, akik – a parlamenti patkó bal oldalán – külső hatalmaknak az akaratát hajtanák végre, „most a Soros-galaxisban politizálnak”.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: a járvány idején Magyarországon minden beteget ellátnak a kórházban, mert van elég ágy, orvos és lélegeztetőgép, lakosságarányosan az uniós átlagot mutatják a hazai statisztikák.

Mi a fontosabb?

Mi a fontosabb?🔴 Demeter Márta napirend előtti felszólalása a Parlamentben

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Monday, December 14, 2020