Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Az ellenzéki pártok nyilatkozatával kapcsolatban a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, Brenzovics László a lapnak úgy fogalmazott: a Jobbik, a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum által jegyzett nyilatkozat arra utal, hogy az ellenzéki pártok is foglalkozni kívánnak a határon túli magyarság ügyeivel.

„A politikában azonban a szavaknál fontosabbak a tettek. Ami a múltat illeti, a DK tetteit egyáltalán nem a minimumprogramban rögzítettek célkitűzések jellemezték, nem tartották fontosnak a határon túli magyarok problémáit, elég csupán a 2004. december 5-i népszavazásra, vagy a 23 millió román munkavállalóval való riogatásra gondolnunk.”

Brenzovics – Márki-Zay kijelentését kommentálva – kijelentette: furcsának tartja, hogy a baloldali előválasztásokat megnyerő miniszterelnök-jelölt azt mondja, konszenzus van a szerzett jogok megtartásáról.

„Ám egyes ellenzéki pártok, a DK mellett a Jobbik is, folyamatosan azt kommunikálják, hogy a kettős állampolgársággal bíró határon túli magyarok részvétele a magyarországi választásokon negatív dolog.„

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk