Fotó: MTI/AP pool/Francisco Seco
Hirdetés

Kovács Zoltán arra reagált, hogy Vera Jourová, a bizottság alelnöke szerdán „fake newsnak” nevezte a kormány által indított nemzeti konzultáció egyik kérdését. A kérdés szerint „Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.”

„Az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult” – fogalmazott Kovács Zoltán.

Azt mondta, az előző bizottság a többi között politikailag megtámadta a kerítésépítést, és folyamatosan olyan civil szervezetekkel dolgozik együtt, „amelyek egyértelműen támogatják, sőt szervezik az illegális migrációt”.

Korábban írtuk


Az államtitkár emlékeztetett: a bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a tranzitzónák ügyében, a jogi határzár ügyében és a „Stop Soros” törvény ügyében is.

„Ezek is azt igazolják, hogy a bizottság szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen” – szögezte le.

Kovács Zoltán hozzátette: a 2021-2027-es pénzügyi ciklus esetében az Európai Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, amelyek között jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is.

Megjegyezte: Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.