Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.
Hirdetés

Az iszlám radikalizmus miatt teljesen nyilvánvaló, hogy ha Európa nem tud mit kezdeni a migrációval, fel fogja számolni önmagát – jelentette ki a politikus. Hangsúlyozta: védekezni kell, meg kell állítani a migrációt.

Ellenzéki nyilatkozatokat idézett, például, hogy Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője álkérdésnek minősítette a migrációt, Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig azt mondta, „jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól”. Karácsony Gergely főpolgármester, a „körúti kerékpárkarók koronázatlan királya” pedig úgy vélte, migránstáborokká kellene alakítani a laktanyákat – sorolta.

„Ezt várhatjuk az ellenfeleinktől” – állapította meg Kósa Lajos. Leszögezte: egyetlen olyan politikusra sem szabad szavazni, aki nem jelenti ki a leghatározottabban, hogy „megállítjuk a migrációt, Magyarország a magyaroké!”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP), Makó polgármestere beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a Fideszt „hazaszerető, hazájukat féltő emberek egy célra tartó közösségének” nevezte. „Az elmúlt tizenhárom évben a kormány visszaadta Magyarország büszkeségét, ez ma egy szabad, erős és biztonságos ország, és a magyar családok azt várják tőlünk, hogy ezt a büszkeséget és biztonságot soha többé senki ne vehesse el tőlünk” – fogalmazott.

Korábban írtuk

A polgármester azt mondta, munkahelyet teremtenek, gazdaságot fejlesztenek és közösséget építenek Makón. Lehet úgy vezetni egy várost, hogy ne adósodjon el – jegyezte meg Farkas Éva Erzsébet. Kitért arra, hogy a brüsszeli bürokrácia nyomást gyakorol Magyarországra az illegális bevándorlók ügyében, „de mi elképzelni sem szeretnénk, milyen következményei lennének ennek egy dél-alföldi, határközeli kisvárosban, megtapasztalhattuk már 2015-ben”.

Szinte minden településen ott vannak „az idegen érdekek által támogatott politikusok, sokszor civil szervezetek álruhájába bújva, akik visszatérésükkel az elmúlt években kiharcolt szuverenitásunkat Brüsszel lábai elé helyeznék” – figyelmeztetett a polgármester. Hozzáfűzte: „ne engedjük elveszni közös sikereinket, ne engedjük, hogy azok térjenek vissza, akik eladósították településeinket”.