Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt (archív)
Hirdetés

Magyar Levente egy lakossági fórumon hangsúlyozta: Közép-Európa, de igazán Magyarország évei a mostaniak, remélhetőleg a kormány – az ország lakosságának segítségével – fenn tudja majd tartani ezt a fejlődést. Ennek a sikertörténetnek pedig Kelet-Magyarország is részesévé vált – emelte ki.

Az államtitkár a szatmári kisváros művelődési házában tartott rendezvényen arról beszélt, meg kell találni a módját annak, hogyan lehet ezt az országrészt aktívabban bekapcsolni a fejlődésbe és hogyan lehet a kabinetnek felgyorsítania a felzárkózás ütemét.

Ehhez kellenek a folyamatos „ingerek” és agilis, a helyi érdekeket képviselő emberek, akik a kormány irányába továbbítják az emberek igényeit – tette hozzá.

Magyar Levente az ország helyzetéről szólva azt mondta, Magyarország politikailag és gazdaságilag is érezhetően stabilabb, mint tíz évvel ezelőtt, ez teszi lehetővé azt, hogy kiálljon olyan dolgok mellett, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak.

Magyarországnak mára olyan tekintélye és tisztelete lett Európában és a világban, amilyen száz éve nem volt – hangoztatta az államtitkár. Megjegyezve: elismerik az ország vízióját és vezetőjét és azt, hogy az ország sokkal fontosabb szerepet játszik Európában, mint ami például a méretéből, lakosságszámából vagy gazdasági erejéből adódna.

Szuverénné vált az ország, azaz már a saját útját járja, ebbe senkinek nem engedünk beleszólást – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Magyar Levente beszédében sikerként említette az államadósság csökkentésével párhuzamosan elindított nagyarányú munkahelyteremtést, a számos beruházást, a családok támogatását és a nemzetpolitika kiterjesztését is.

Ezt nem adták ingyen, ezekért a sikerekért minden magyar megdolgozott – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a kormány elszánt abban, hogy függetlenítse az országot a globális folyamatoktól és folytassa az elkezdett munkát.

Magyar Levente leszögezte, minden nem jelenti azt, hogy „ott tartunk, ahol szeretnénk”, de az irány jó, ezt pedig az elmúlt években megvívott nagy belföldi és külföldi „csaták” árán is tartani szeretné a kabinet.

Fontosnak nevezte, hogy olyan vezetők legyenek a települések élén, akik jó kapcsolatban vannak és együttműködnek a kormánnyal.

Szeretnénk a vidék szerepét és erejét hangsúlyozni, mint talán a legfontosabb nemzetépítő erőt, ezért olyan képviselőket és polgármestert kell választani októberben, akik sikeresen tudják képviselni a helyi érdekeket Budapesten is – fogalmazott Magyar Levente.

Az államtitkár hozzáfűzte, „van pénz a kasszában” és van politikai akarat arra, hogy értelmes projekteket felkaroljon és támogasson a kormány.

Tilki Attila, a Fidesz megyei elnöke, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: az elmúlt öt évben több mint hatmilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Fehérgyarmaton, és ebben nincsenek is benne a konkrét kormányzati és az egyházi beruházások, amelyek értéke szintén több milliárd forintot tesz ki.