Fotó: Demokrata/T. Szántó György (archív)
Hirdetés

A Paks II ügy egyes szakaszaiban a képviseletet a Nagy és Trócsányi más és más ügyvédi irodákkal együtt látta el. Az ehhez kapcsolódó megbízási szerződéseket a szerződő felek az ügy egyes szakaszaihoz igazították, illetve újrakötötték. Miután Ausztria 2018-ban pert indított a Paks II engedélyeit kiadó Európai Bizottság ellen, szükséges volt, hogy az iroda almegbízottként egy ilyen ügyekben nagy tapasztalattal rendelkező londoni ügyvédi irodát is igénybe vegyen. 2018-ban emiatt kellett újrakötni a Miniszterelnökséggel a szerződést.

2014-től a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda sem a kormánytól, sem egyes minisztériumoktól munkadíjjal járó újabb megbízást nem vállalt.

Trócsányi László 2007-től folyamatosan szünetelteti az ügyvédi tevékenységét, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodától semmilyen jövedelmet nem vett föl és 2018-ban a vagyonrészét névértéken kivonta. A „Nagy és Trócsányi” márkanevet maga az iroda védjegyeztette még 1993-ban a név tulajdonosaként.

A Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda munkatársai, csakúgy, mint más neves szaktekintélyek nyújtottak tanácsadást többek között az Igazságügyi Minisztériumnak és Trócsányi Lászlónak is, de ezért az iroda munkatársai soha, semmilyen ellenszolgáltatásban nem részesültek.

Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda