A szabályozás elfogadása esetén a 2022-es országgyűlési választással egy időben lehetne megtartani a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi, valamint az ellenzék által kezdeményezett, a Fudan Egyetemről szóló népszavazást is, így megspórolhatna 12 milliárd forintot a költségvetés – tette hozzá.

Hirdetés

A politikus úgy vélekedett, hogy a törvényjavaslat ügyében politikai konszenzus jöhet létre, mivel Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke korábban hasonló elképzelést fogalmazott meg, és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is támogatásáról biztosította elképzelését. Emiatt bíznak abban, hogy az Országgyűlés egyöntetűen támogatni fogja a törvényjavaslatot – fűzte hozzá.

Csalódást okozott számukra – folytatta -, hogy „Soros György blogján” a 444.hu-n a szintén „Soros által finanszírozott” Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) támadta a javaslatot, arra hivatkozva, hogy előnyhöz juttatná a kormánypártokat. Láthatóan az a szándékuk, hogy minél inkább mélyüljenek az árkok Magyarországon kormánypárt és ellenzék között, ezzel szemben a Volner Pártnak a pártokon átívelő konszenzus megteremtése a célja – jelentette ki a politikus.

Emlékeztetett: már hónapokkal korábban megígérte, a Volner Párt mindent megtesz annak érdekében, hogy érvényes és eredményes legyen a gyermekvédelmi népszavazás. A népszavazás egyidejű megrendezése a választásokkal segítené ezt a törekvést. A választók pedig így egyértelmű üzenetet küldhetnek azoknak a brüsszeli politikusoknak, akik az „LMBTQ-lobbi” valamennyi kívánságát rá akarják kényszeríteni Magyarországra – hangsúlyozta Volner János.

Korábban írtuk