Hirdetés

Szijjártó Péter megfogalmazása szerint „nekünk, magyaroknak szívet melengető”, hogy Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség elnöke és köztárságielnök-jelöltje kilenc induló közül az élbolyt jelentő negyedik helyen végzett.

A külgazdasági és külügyminiszter gratulált a felvidéki politikus teljesítményéhez.

Nemzeti kisebbséghez tartozó politikusnak sohasem könnyű feladat elindulni egy elnökválasztáson, ő mégis elvállalta, végig csinálta a kampányt és Dunaszerdahely, valamint Komárom járásban a legtöbb szavazatot szerezte meg – mondta.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy Magyarország mindig tiszteletben tartja más országok választópolgárainak döntéseit, a kölcsönös tiszteletre alapítja a külpolitikáját, soha nem szól bele más országok belpolitikai folyamataiba és ugyanezt várja el másoktól is.

Korábban írtuk

„Vágy, hogy a nemzetközi politikában minél többen legyenek olyan politikusok, akik a béke hangján beszélnek, a béke hangján szállnak síkra, az ilyen politikusoknak természetesen mindig szurkolunk, ehhez jogunk van” – jegyezte meg a külgazdasági és külügyminiszter.