Fotó: MTI/Kovács Attila
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fõvárosa 2023 program keretében megrendezett Nimród 111 fotókiállítás megnyitóján Várpalotán, a Thury-vár Márványtermében 2023. július 14-én.
Hirdetés

Navracsics Tibor kiemelte, hogy akárcsak a kiállításnak keretet adó Európa Kulturális Fővárosa programsorozat (EKF) tervezésekor, vadászat esetén is a fenntarthatóság, az értékek tisztelete az egyik fontos mozgatórugó.

Mint mondta, egy séta a természetben ünnep lehet a mindennapok közepette, amikor az ember észreveszi a természet szépségét. Ugyanígy ünnep az EKF programsorozat is, amely az épített környezetünk szépségeire és kulturális értékeinkre hívja fel a figyelmet – tette hozzá a miniszter.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nimród Vadászújság főszerkesztője azt hangsúlyozta, hogy hagyományt szeretnének teremteni tárlattal: minden évben metszetet adnak majd az újság elmúlt esztendejéből.

A kiállítás a vadász szemszögéből mutatja be a természetet, egészen közelről láttatja azt. A legnagyobb példányszámú vadászmagazin, a Nimród küldetése az értékápolás – tette hozzá.

Várpalotára a Magyar Mezőgazdasági Múzeumból érkezett a kiállítás, a Thury-várból pedig majd Tatabányára, az Országos Vadásznapra szállítják az alkotásokat. A tárlaton 17 természetfotós és 4 alkotóművész 111 fotója, grafikája, festménye látható, mások mellett a Nimród magazin munkatársainak, Surányi Kinga, Szigeti Edit, Blaumann Ödön, ifj. Bóta István, Fülöp Bálint, Gőbölös Péter, Klép Sándor és Kókai Márton alkotásai.

Korábban írtuk