Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vásárhelyi Mária szociológus (k), miután átvette az Új Köztársaságért díjat, a Demokratikus Koalíció pártalapítványa, az Új Köztársaságért Alapítvány kuratóriuma elismerését Gyurcsány Ferenctõl, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétõl (b) és Kolber Istvántól, a Demokratikus Koalíció Új Köztársaságért Alapítványa kuratóriumi elnökétõl, a párt országos tanácsának elnökétõl Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én.
Hirdetés

„Azért tudhat valamint ez a Gyurcsány Ferenc, ha már nemcsak a Fidesz, hanem az ellenzék is gyurcsányozással akar választást nyerni” – írta két éve a Facebook-oldalán a szociológus.

A cikk felidézi, hogy egy másik bejegyzésben Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltsége mellett korteskedett: „Dobrevet támogatom azért is, mert ő a leginkább beágyazott az európai politikába”.

Vásárhelyi Mária a DK interneten működő házi televíziójában is szerepelt, ahol Orbán Viktor miniszterelnököt igyekezett személyeskedő megjegyzésekkel lejáratni: „Ideje lenne leszámolni az »Orbán a zseniális politikus« mítoszával. Még alig néhány nap telt el az évből és már annyi seggberúgást gyűjtött be a külpolitikája… ha egyáltalán ezt lehet külpolitikának nevezni, és nem indulatvezérelt, provokatív, az országnak súlyos károkat okozó kalandorságnak.”

A szociológus emellett olyan médiumokban fogalmazza meg Gyurcsány-párti nézeteit, mint az Élet és Irodalom vagy a 168 Óra, de az utóbbi időben már az MSZP kézivezérlése alatt álló Hírklikknek is adott interjút, amelyben egyebek mellett a jobboldali szavazókat sértegette.

Korábban írtuk

(forrás)