Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (archív)
Magyar György ügyvéd beszél az alaptörvény módosítása elleni tiltakozásul rendezett demonstráción a budapesti Kossuth Lajos téren 2016. január 24-én.
Hirdetés

A beadványdömping egyik haszonélvezője a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda lehetett – állítja a napilap honlapján nyilvánosságra hozott írás, majd hozzáteszik:

De gyakorta megfordult az emberi jogi bíróságon Karsai Dániel, a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért – egy másik Soros György által is szponzorált szervezet – partnere.

A Magyar Nemzet munkatársa megkereste Magyar Györgyöt, hogy irodája börtönbizniszből származó bevételeinek nagyságáról kérdezze, ám beszámolójuk szerint az ügyvéd az ügyvédi titokra hivatkozva megtagadta a válaszadást.

Felidézik, hogy Magyar György 2013-ban egy precedens értékű ítélet kapcsán – amikor az EJEB 12 ezer euró kártérítést és kétezer euró költséget ítélt meg egy egykori magyar fogvatartottnak – elismerte, hogy gyakorlatilag bármelyik fogvatartott elviheti az ügyét Strasbourgig, és ez nem kerül nekik egy fillérbe sem.

Magyar akkor összességében harmincmilliárd forintra becsülte azt az összeget, amelyet a magyar államnak ki kell fizetnie a fogvatartottak kártérítése címén, hacsak nem tud nekik megfelelő elhelyezést biztosítani

– írja a Magyar Nemzet.

A teljes cikk erre a linkre kattintva olvasható.